Стоп суїцид! Всесвітній день запобігання самогубствам

Часто у підліткову віці молодь стикається з безліччю проблем, які впливають на їх емоційний стан та психіку. Деякі підлітки просто замикаються у собі, не зумівши вистояти перед проблемою і, на їх думку, найліпший вихід – це самогубство. На жаль, це страшне слово стало в сучасному світі дуже вживаним, адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, загальна кількість смертей від суїциду зараз наближається до мільйона на рік.

З метою профілактики суїцидального ризику в учнівському середовищі, підвищення обізнаності учнів щодо надання підтримки та допомоги одноліткам, які опинилися у складній ситуації, створення безпечного та сприятливого середовища в навчальному закладі ДПТНЗ «Роменське ВПУ» працівниками психологічної служби спільно з лідерами учнівського самоврядування було проведено ряд акцій.
Зокрема, в Роменському ВПУ пройшла традиційна акція «Колекція теплих слів». Учні та викладачі записували на ватмані приємні слова та побажання, від яких на душі стає радісніше та веселіше, які можуть підтримати у скрутну хвилину, змусити посміхнутися.
Згуртувала всіх і акція «Місце для посмішки», під час якої учасники зображували на плакаті посмішку чи смайлик, що символізувало гарний та сонячний настрій, незважаючи на погоду чи проблеми в житті.
«Щаслива мить життя» — саме таку назву мала фотосесія, у ході якої фіксували радісну посмішку та щасливу мить життя усі бажаючі. По закінченню фотосесії всі знімки були передані для створення слайд-шоу членами учнівського самоврядування, що буде транслюватися на телеекрані в холі училища.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »