Викладачі та майстри виробничого навчання з професії «Плодоовочівник» обговорюють пріоритетні напрямки роботи у 2017/2018 навчальному році

20-21 вересня 2017 року на базі ДПТНЗ «Свеський професійний аграрний ліцей» відбувся семінар-практикум «Створення сучасної матеріально-технічної бази комплексно-методичного забезпечення предметів і професії – пріоритетний напрямок розвитку навчального закладу».

Мета семінару полягала в обговоренні ключових проблем, обміну досвідом щодо теоретичного та методичного забезпечення професії «Плодоовочівник» з упровадження в освітній процес інноваційних технологій.
У роботі семінару брали участь представники 5 професійно-технічних навчальних закладів, де здійснюється підготовка кваліфікованих робітників з вищезазначеної професії.
З вітальним словом до учасників семінару звернулася директор ДПТНЗ «Свеський професійний аграрний ліцей» Тетяна Родителева, бібліотекар закладу Людмила Шкарапута, провела віртуальну подорож історичними стежками селища Свеса і навчального закладу.
Протягом семінару були розглянуті питання щодо сучасних вимог проведення уроків теоретичного та виробничого навчання. Проблеми розробки і складання комплексних кваліфікаційних завдань з професії «Плодоовочівник» розкрила та окреслила шляхи їх вирішення Тетяна Сікірніцька, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Сумській області. Також методист ознайомила учасників з різновидами письмових інструктажів, акцентувала увагу на ефективності використання майстром виробничого навчання інструктивно-технологічної документації.
Майстром виробничого навчання ДПТНЗ «Свеський професійний аграрний ліцей» Оленою Лавренченко та викладачем Оксаною Шаповал на високому рівні було проведено урок теоретичної підготовки з демонстрацією трудових прийомів і операцій «Вегетативне розмноження рослин».
У рамках семінару відбулося ознайомлення з базовим підприємством Ямпільською районною станцією юних натуралістів – основним підприємством проходження виробничої практики учнями ліцею з професії «Плодоовочівник».

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »