Переступити поріг з добром

Роби людям добро, і тобі воно повернеться. Так говорить народне прислів’я, але це перевірено й життям.
А до людей похилого віку потрібно йти тільки з відкритим, добрим серцем. Вони потребують такої уваги, як і малі дітки, сприймають усе відчутніше, бо ж за плечима – великий життєвий досвід.

День людей похилого віку для мешканців Синівського Будинку-інтернату дуже довгоочікуваний. І хоча протягом року до них навідуються гості з концертами, гостинцями, але свято є свято!
Учні ДПТНЗ «Синівський ПАЛ» також провідують дідусів і бабусь, а ті, відповідно, з нетерпінням чекають на них. Тож і цього разу в ліцеї проведена акція «Переступи поріг з добром», учасниками якої стали й учні, і дорослі. Попередньо в групах проведені виховні заходи, присвячені Дню людей похилого віку.
Соціальний педагог ліцею, Василенко Валентина Григорівна, організувала відвідини дідусів і бабусь учнями ліцею. Для цього був підготовлений виховний захід для стареньких. З теплими словами звернулися до них соціальний педагог, ведучі – Аліна Грибіник і Саша Шишка. Були зачитані проникливі рядки поезій Веронікою Плут і Діаною Швець. А українські пісні подарували мешканцям будинку – інтернату Ірина Жогло, Марина Іващенко, Наталія Богатиренко та Вячеслав Підлісній. Ми бачили, як на обличчях стареньких людей світилися сльози радості від почутого, від добра, що йшло із молодих сердець і, мабуть, сльози суму від того, що життя усім їм не завжди посміхалося по-доброму. Але головне – вони живі, їх поважають і цінують, про них піклуються й працівники цієї організації, і гості.
І, щоб лишити в душі солодку згадку, учні ліцею пригостили всіх, хто прийшов чи приїхав на візочку, чи знаходився в корпусі для тих, хто не рухається, вишуканими кондитерськими смаколиками.
У нас теж було приємно на душі від цих відвідин, бо ж і ми колись будемо старенькими (час так швидко летить) і потребуватимемо тепла, добра й поваги. Тому ми говорили; «До побачення. До нових зустрічей. Ми ще не один раз переступимо поріг цього будинку з добром і любов’ю».

Зима Діана
учениця 32 групи
ДПТНЗ «Синівський ПАЛ»

Изображение 017 Изображение 006 Изображение 001

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »