Відкриття на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» навчально-практичного центру із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Швачка», «Кравець», «Закрійник»

З метою покращення якості підготовки кваліфікованого робітника шляхом модернізації професійно-технічної освіти, впровадження проектів державно-приватного партнерства у сфері професійної освіти з професій легкої промисловості та сфери побуту 16 листопада 2017 року в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» відбулася регіональна галузева нарада «Підготовка робітників для легкої промисловості та сфери побуту в контексті комплексного розвитку соціального партнерства в регіоні».

Захід проведено за підтримки Сумської обласної державної адміністрації.
Організаторами наради виступили Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Сумській області.
У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних науки України, Сумської обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, роботодавці підприємств легкої промисловості та сфери побуту, директори закладів професійно-технічної освіти області.
Проведенню галузевої наради передувало відкриття на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» навчально-практичного центру із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Швачка», «Кравець», «Закрійник», який створено за кошти державного бюджету, навчального закладу та роботодавців.
У ході роботи наради були обговорені питання: аналіз існуючого стану кадрового забезпечення галузі легкої промисловості та сфери побуту в контексті тенденцій суспільно-економічного розвитку і стратегічних інтересів області; практика і перспективи підготовки кваліфікованих робітничих кадрів для ринку праці легкої промисловості та сфери побуту; кейси ефективних практик соціального партнерства;
шляхи удосконалення моделей кадрового забезпечення діючих підприємств легкої промисловості та сфери побуту, системи підготовки кваліфікованих робітників для легкої промисловості та сфери побуту в закладах професійно-технічної освіти області, інструментів тісної комунікації освіти і бізнесу.
Роботодавці презентували кейси, що відображають приклади ефективних практик соціального партнерства (роботодавець – заклад професійно-технічної освіти).
Виходячи з основних напрямків діяльності в галузі легкої промисловості та сфери побуту, досвіду існуючої співпраці органів виконавчої влади області, закладів професійно-технічної освіти та роботодавців у частині забезпечення регіонального ринку праці кваліфікованими робітничими кадрами, учасники регіональної галузевої наради виступили з пропозиціями:
1. Створити координаційний центр співпраці роботодавців та закладів професійно-технічної освіти з підготовки робітничих кадрів для легкої промисловості та сфери побуту на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг».
2. Сприяти ознайомленню та вивченню сучасних виробничих технологій та обладнання з упровадження у навчально-виробничий процес.
3. Забезпечити підвищення кваліфікації та професійної майстерності педагогічних кадрів на виробництві.
4. Проводити спільні профорієнтаційні заходи.
За підсумками наради підписано угоду про співпрацю між закладами професійно-технічної освіти, що здійснюють підготовку робітників для сфери легкої промисловості та сфери побуду, і роботодавцями.

9

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »