Завдання сучасного педагога – працювати на випередження, інноваційно мислити, шукати нестандартні рішення

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області 16 листопада 2017 року проведено розширене online-засідання творчої групи викладачів та майстрів виробничого навчання за професіями сфери харчових технологій та ресторанного сервісу під гаслом «Завдання сучасного педагога – працювати на випередження, інноваційно мислити, шукати нестандартні рішення».

У online-спілкуванні брали участь 28 педагогічних працівників з 17 державних професійно-технічних навальних закладів Сумщини.
Олена Темченко, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, підбила підсумки відвідування Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH – 2017, що відбувся 8-10 листопада у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Педагогічні працівники переглянули відео матеріали майстер-класів від ведучих шеф-кухарів України та Європи, презентації сучасного технологічного обладнання підприємств харчування, столових приборів, посуду, білизни, професійного одягу тощо.
Анна Давиденко та Яна Щебедько, майстри виробничого навчання Глухівського вищого професійного училища, ознайомили учасників з презентацією «Форум – місце зустрічі провідних кулінарів Європи».
Викладачі та майстри виробничого навчання обговорили вимоги до професійних компетенцій «Кондитерське мистецтво» та «Кулінарне мистецтво» Міжнародного конкурсу «WorldSkills Україна».
Ольга Тверезовська, викладач професійно-теоретичної підготовки Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, поділилась досвідом щодо співпраці закладу з італійськими школами шеф-кухарів.
Наталія Скомороха, заступник директора з навчально-виховної роботи Шосткинського вищого професійного училища, запросила представників закладів області до участі у відкритому фестивалі «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2017».
У рамках засідання слухачі ознайомилися з метою та завданнями підготовчого етапу творчого проекту «Сумщина кулінарна. Інтеграція історичної та сучасної кулінарії Сумщини в Європейську спільноту».
Члени творчої групи відмітили, що для здійснення підготовки фахівців, які зможуть працювати на сучасних виробництвах та виконувати завдання з використанням нової техніки, сировини, інноваційних способів обробки, приготування та подачі кулінарних страв, необхідно на засіданнях методичних комісій аналізувати теми як теоретичного так і виробничого навчання, доповнювати зміст навчальних програм переліком страв сучасної української кухні та кухонь світу.
Матеріали online-засідання розміщено на вебінар-платформі Pruffme за посиланням: https://pruffme.com/landing/u8652/tmp1510575522.

IMAG1148 IMAG1147

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »