Розвиток освіти – показник розвитку цивілізації

У музеї освіти і науки Сумщини 6 грудня 2017 року для учнів Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми методистом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Галиною Докторович проведено екскурсію «Україна – це я, Україна – це ми, Україна – це ми — Україна».

Екскурсія розпочалася із розповіді про історію походження назви нашої країни – «Україна». Перша літописна згадка назви «Україна» датована 1187 роком за Іпатіївським списком Київського літопису (826 років тому). З XIV століття термін вживається у значенні «країни, заселеної українцями», в кінці XVI століття з’являється на західноукраїнських мапах. Історики й досі сперечаються щодо походження і тлумачення слова «Україна».

Найбільшу зацікавленість у дітей викликала розповідь про старовинну легенду походження назви «Україна», коли Бог ділив землі між народами. Кожен народ отримав те, що бажав, і пішов задоволений та щасливий. Сором’язливий чоловік підійшов до Бога тоді, коли все вже роздано. Справедливий Бог віддає чоловіку той окрайчик землі, що залишив для себе («раїна» – «рай»). Саме від того райського окрайчика – найкращого у світі і пішла назва «Україна».

Родзинкою для дітей стало знайомство з першими технічними засобами навчання: логарифмічна лінійка, арифмометр, ксерокс, комп’ютер.

Фото 203 Фото 202 Фото 198

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »