Проведено семінар «Підвищення ефективності освітнього процесу відповідно до сучасних вимог ринку праці»

Питання пошуку та використання сучасних технологій навчання, підготовки успішного кваліфікованого робітника в умовах сьогодення, підвищення активності учасників освітніх послуг у реалізації проектів 12 грудня 2017 року обговорено на семінарі «Підвищення ефективності освітнього процесу відповідно до сучасних вимог ринку праці» за участю представників Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, заступників директора з навчально-методичної (навчальної, методичної) роботи, методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області.

Наталія Самойленко, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, звернула увагу на пріоритетні напрями розвитку професійно-технічної освіти, взаємодії ринків освітніх послуг і праці, реалізації управлінського впливу на зазначені процеси та підкреслила: «Підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників – першочергове завдання закладів професійної (професійно-технічної) освіти в сучасних умовах ринку праці».

Учасниками семінару було оговорено мету, завдання та планування навчальної і методичної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти регіону, участь в експериментальній роботі профтехосвітян Сумщини. Для виявлення проблемних питань в організації та проведенні експериментальної та інноваційної роботи проведено анкетування заступників директора з навчально-методичної (навчальної, методичної) роботи, методистів.

Віктор Скиба, заступник директора з методичної роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, акцентував увагу на особливостях розроблення стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу та упровадження їх у професійну підготовку робітничих кадрів для реалізації основних вимог сучасного ринку праці.

Єлизавета Ященкова, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, висвітлила питання проведення вхідного контролю знань умінь та навичок для осіб, які приймаються на навчання за програмами перепідготовки або підвищення кваліфікації до професійно-технічних навчальних закладів, та зазначила, що впровадження вхідного контролю знань умінь та навичок – це оптимальне використання часу і фінансових ресурсів при неформальному та формальному професійному навчанні.

Під час виступу «Підвищення кваліфікації – це удосконалення професійної компетентності педагога професійної освіти», Оксана Василенко, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, звернула увагу на необхідність системного підходу до питання підвищення кваліфікації, стажування  педагогічних працівників.

Ольга Смоленко, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, проінформувала про особливості організації проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Учасникам семінару було презентовано виставку методичних напрацювань закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »