Свято єдності «Вареники-Шостка-Фест» вдалося!

Вареники в Україні

Варять здавна і донині.

Без них в неділю не обід,

Їх любить весь вкраїнський рід!

У 2016-му році Шосткинським вищим професійним училищем був заснований фестиваль «Вареники-Шостка-Фест». Захід став доброю щорічною традицією, який переріс у свято єдності між минулим, сучасним і майбутнім.

Другий фестиваль розпочався в листопаді 2017 року і проходив у кілька етапів. У майстерності готувати вареники змагалися понад 30 команд. У їх числі – представники закладів професійної освіти області, шкіл міста та району, військової частини, а також викладачі навчальних закладів та представники закладів масового харчування. Учасники цього року були не тільки з Шостки та району, а й з Конотопа, Реутинців, Сум, Києва.
Журі оцінювало презентацію команд, смакові якості, органолептичні показники страв, оригінальність подачі, творчий підхід, дотримання санітарних норм, захист роботи.
У Центрі естетичного виховання «Юність» 24 січня 2018 року відбувся Гала-концерт, в ході якого нагороджено переможців, вручено дипломи і грамоти всім учасникам фестивалю:
у категорії «Юні любителі», в якій брали участь команди шкіл, переможцем стала команда «Запальні україночки» Ображіївського НВК;
переможцем категорії «Аматори-студенти» стала команда «Динаміт» (майбутні зварники) Шосткинського вищого професійного училища;
у категорії «Фанати вареників», учасниками якої були просто любителі вареників і всі, хто любить готувати, переможцем стала команда військової частини 3022 Національної гвардії України;
у категорії «Майбутні професіонали» перемогла команда «М`яс.КО» Київського національного університету культури і мистецтв (кафедра готельно-ресторанного бізнесу);
у категорії «Метри кулінарії», де брали участь люди зі спеціальною освітою, кращою була визнана команда Шосткинського вищого професійного училища у складі майстрів Світлани Антоневич і Миколи Мисика.
Диплом Гран-прі та грошову винагороду від організаторів фестивалю в сумі 3000 грн. отримали представники категорії «Метри кулінарії» Світлана Горшечнікова і Любов Осадченко Шосткинського вищого професійного училища.
Приз глядацьких симпатій за підсумками Інтернет-голосування (а проголосувало більше 6000 учасників) отримала команда «Поліські крепліки» Реутинського професійного аграрного ліцею.
Свято єдності вдалося! До нових зустрічей на фестивалі «Вареники-Шостка-Фест» – 2018.
Свято хаті українській,
Слава нашій всій землі,
І вареникам у мисці,
Що на нашому столі!

Голова оргкомітету Скомороха Н.П., заст. директора з НВР

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »