Від компетентнісного підходу в освіті – до якості підготовки робітничих кадрів

Упровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу стало темою обговорення в ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей» 31 травня 2018 року під час семінару-практикуму «Підвищення професійної компетентності сучасного організатора професійної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти» із заступниками директорів з навчально-виробничої роботи.

Присутні на семінарі також обговорили оновлену версію концептуальних засад реформування та розвитку професійної освіти України «Сучасна професійна освіта». Цей документ пояснює ідеологію змін у сфері професійної освіти і навчання та має визначити консолідовану мету, завдання, шляхи розвитку та ключові компоненти сучасної професійної освіти.

Учасники заходу розглянули структуру та зміст стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу, обговорили зміст навчальних та освітніх програм з предметів професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання. Заступникам директорів з навчально-виробничої роботи доведено алгоритм розробки робочих навчальних планів та програм за новими стандартами, визначено основні терміни розробки та затвердження їх у встановленому порядку.

Під час семінару-практикуму було проведено практичну роботу в групах із розроблення освітніх програм за напрямками підготовки..

DSC00943 DSC00942 DSC00939 DSC00935

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »