Перші домовленості з Українським інститутом вивчення Голокосту «ТКУМА»

Сьогодні надзвичайно важливою темою для українців є мир і, звісно ж, толерантність, терпимість та повага один до одного, до національних меншин, які проживають в Україні. Питання історії Голокосту та геноциду ромів на українських землях було обговорено 11-12 червня 2018 року під час Міжнародного семінару, в якому взяли участь методист НМЦ ПТО у Сумській області Ольга Смоленко та викладачі історії закладів професійно-технічної освіти області.

Відповідно до програми учасники семінару ознайомилися із виступами наукового співробітника Валентина Рибалки та координатора освітніх програм музею Українського інституту вивчення Голокосту «ТКУМА» Миколи Буланого з теми «Голокост та винищення ромів у роки Другої світової війни». Віктор Погромський, доктор Національного університету «Києво-Могилянська академія», виступив із доповіддю «Роман Шолом-Алейхема «Хлопчик Мотл» як ілюстрація єврейської еміграції з Російської імперії на початку ХХ століття». Про скарби культури ідиш розповів Мордехай Юшковський, доктор Ієрусалімського університету.

Експонати виставки, присвячені геноциду ромів, викликали жваве обговорення серед учасників, оскільки історія ромського народу після періоду замовчування стала  активно вивчатися.

За наслідками участі в заході було досягнуто домовленості з Українським інститутом вивчення Голокосту «ТКУМА» щодо співпраці з Центром дослідження Голодоморів, що створено у ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище», та проведення спільного Міжнародного семінару в листопаді 2018 року на базі училища. 

3ф 1ф

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »