Свято знань об’єднує навколо української мови талановитих учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика – наймасштабніші на сьогодні українські проекти в нашій державі та поза її межами – це справжнє свято знань, яке об’єднує навколо української мови талановитих учнів. Учнівська молодь закладів професійної (професійно-технічної) освіти 13 грудня 2018 року завітала до Роменського вищого професійного училища для участі у другому етапі змагань знавців української мови.

«Відродження України, її духовності неможливе без вивчення спадщини Шевченка. Творчість Кобзаря – то найдорогоцінніший скарб, що підтримує українця впродовж усього життя, передається з покоління в покоління. І сьогодні, в час тривожних подій, що відбуваються в країні, ми знову звертаємося до видатних українців, у них черпаємо силу і віру в завтрашній день», – лунало з уст ведучих.

«Немає сумнівів, що мовно-літературні змагання талановитої молоді пройдуть в справжній творчій атмосфері й запалять нові яскраві зірки переможців серед учнів професійної освіти», – зазначила у вітанні учасників конкурсів директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Наталія Самойленко.

Із побажаннями творчої плідної праці й вагомих яскравих перемог звернулися голова Роменської районної державної адміністрації Валерій Білоха, секретар Роменської міської ради Валерій Мицик, Президент Сумської обласної ради лідерів учнівського самоврядування ЗП(ПТ)О Ольга Приходько, переможниця ІV загальнонаціонального етапу XVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Катерина Ховзун. Дитячі творчі колективи Роменщини дарували учасникам заходу натхнення та гарний настрій.

Бажаємо всім учасникам конкурсу подальших успіхів у вивченні та популяризації державної мови, національної культури та творчості видатних українських письменників!

DSC_1379 DSC_1385 DSC_1421 DSC_1334 DSC_1343 DSC_1350DSC_1362

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »