«НАС ЄДНАЄ МОВА»

Фінальний етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбувся 16 лютого 2019 року в усіх регіонах України, а також Польщі, Румунії, Хорватії, США та інших країнах світу за єдиними завданнями, підготовленими Міністерством освіти і науки України для кожної вікової категорії учасників окремо. Альона Дудукаленко, учениця Синівського професійного аграрного ліцею, Анастасія Коновал, учениця Роменського вищого професійного училища, Софія Матвеєва, учениця Білопільського вищого професійного училища, взяли участь у цих престижних змаганнях.

Учасників конкурсу вітали: директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Наталія Самойленко, уповноважений представник Ліги українських меценатів, член Національної спілки письменників України Олександр Вертіль, ректор Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Юрій Нікітін.

Учасникам фінального етапу вручено дипломи, призи, а наставникам, які виплекали юні таланти, – подяки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та подарунки.

Титаном щедрості і любові до рідної мови був меценат Петро Яцик. Як палкий патріот, шанувальник української мови, підтримуючи національні традиції, він почав вкладати значні кошти на реалізацію різноманітних наукових та культурних проектів української діаспори та виступив із пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді.

Його ідею підтримали Міністерство освіти і науки України та Ліга українських меценатів. Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено у 2000 році.

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика – наймасштабніший на сьогодні український проект у нашій державі та поза її межами.

IMG_9451 IMG_9448 _MG_3007

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »