Священний вогонь Великої Перемоги!

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і 72-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що відзначається 9 травня. Цей день назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Багато часу минуло з тих пір, як завершилась найстрашніша та найжорстокіша війна за визволення нашої Батьківщини від німецько-фашистських загарбників.

І, на жаль, з кожним роком нас покидають ті, які мужньо та хоробро боронили нашу землю від ворогів, ризикували своїм життям заради безхмарного майбутнього прийдешніх поколінь. Але б скільки років не пройшло, наш святий обов’язок знати і пам’ятати сторінки нашої минувшини, пам’ятати якою величезною ціною дісталася українському народу перемога над ворогом. Особливо в сьогоднішні дні, коли молоді вже не потрібно пояснювати такі поняття як революція, воєнні дії, тероризм…

Згадати тих, хто пройшов крізь пекло канонади знарядь, кому вдалося вижити та відбудувати розгромлені міста й селища, тих, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг в бою, зібралися на урочисту лінійку на подвір’ї Роменського ВПУ учнівський та педагогічний колективи училища, представники виконавчого комітету Роменської міської ради, та звичайно, ветерани, яким низько і вклонилися всі присутні.

Вкотре зі сльозами на очах всі згадали важкі й трагічні роки війни, суворі криваві дні та героїчні подвиги, безмірні страждання солдат і мужність народу.

Символічними були «Маки пам’яті», що майоріли червоним кольором на грудях у всіх присутніх.

Світлу пам’ять тих, хто день за днем виборював мир і спокій кожного із нас згадали хвилиною мовчання.

А до пам’ятника жертвам фашизму, що знаходиться на території Роменського ВПУ,  лягли весняні квіти.

У цей святковий день представники ДПТНЗ «Роменське ВПУ» також приєдналися до громади міста біля Братської могили, що по вулиці Горького, вшанувавши пам’ять полеглих й віддавши шану живим героям Другої світової війни.

Крім того, класні керівники та майстри виробничого навчання провели для учнів навчального закладу виховні години та бесіди, з нагоди Дня пам’яті та примирення й 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Активісти учнівського самоврядування відвідали ветеранів, подарувавши їм часточку свого тепла та спілкування.

Хай завжди зігріває наші серця і світить у віках священний вогонь Великої Перемоги!

Вічна слава переможцям!

DSC_0066 DSC_0062 DSC_0011 DSC_0007 DSC_0005 (1)

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »