Навчально-польові збори у ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей»

Кожного року у квітні в ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей» відповідно до наказу директора проводяться навчально-польові збори для юнаків випускних груп. За їх організацію відповідальний Негроєнко Валерій Михайлович – викладач предмету «Захист Вітчизни». Усе це проводиться в рамках національно – патріотичного виховання в ліцеї.

Бо ж і уроки з «Захисту Вітчизни» спрямовані саме на цей напрямок навчання й виховання молоді, за якою – наше майбутнє, захист від посягань ворожих посіпак. Тому учні люблять такі уроки і з великою відповідальністю вивчають цей предмет.

         А навчально-польові збори – це вже як підсумкові заходи в даному напрямку. Тож за графіком юнаки нашого закладу відвідали 27 Сумську бригаду, де в ході закріплення ще побачили удосконалене шикування й пересування строєм, ознайомилися з історією військової частини, відвідали навчальний павільйон. Юнаки ознайомилися з життям військовослужбовців бригади в казармах, з побутово-військовими умовами проживання строковиків та процесом несення ними служби. Також з великою цікавістю хлопці оглянули парк техніки, відчувши себе там оператором установки заряджання РСЗУ. Цікавість і відповідальність поглинала їх при цьому, особливо зараз, коли в країні точаться такі події на її сході. Тож як підсумок почутого й побаченого в цій частині – це покладання квітів до пам’ятника загиблим у зоні антитерористичної операції на Донбасі.

         Побували хлопці й на військовому полігоні, де з ними були проведені заняття з вивчення й користування стрілецькою зброєю. Зокрема – це будова її, користування, розбирання – збирання й застосування в дії.

         Саме в таких заходах формується чоловічий обов’язок – боронити свій народ і свою державу.

 

                               Авраменко Дмитрій, керівник фізичної культури

ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей»

4 3

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »