Відбувся перший Всеукраїнський з’їзд педагогів предметів духовно-морального спрямування

23-25 червня 2017 року відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд педагогів із предметів духовно-морального спрямування на базі Національного університету «Острозька академія». Протягом трьох днів освітяни обговорювали тему «Стан, проблеми і перспективи духовно-морального виховання дітей та молоді в Україні».

Захід розпочали зі спільної молитви на добру справу у студентсько-викладацькому Храмі преп. Федора Острозького за участі представників різних конфесій.

Урочисте відкриття роботи Першого Всеукраїнського з’їзду педагогів із предметів духовно-морального виховання розпочалося з вітального слова ректора Острозької академії, доктора психологічних наук, професора, Героя України Ігоря Пасічника.

На відкриття завітали почесні гості – Народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унгурян, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, заступник голови з гуманітарних питань Рівненської обласної державної адміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член АПН України, Академії наук вищої школи, міжнародної Академії духовних наук Алла Богуш, голова Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, радник Міністра освіти і науки України Володимир Марущенко та інші.

Вітальні адреси для учасників з’їзду отримали від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Верховного архієпископа Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука, Голови Верховної ради України                      Андрія Парубія, Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова, Народного депутата України, Народної артистки України Оксани Білозір.

Загалом у з’їзді брали участь понад 200 педагогів з предметів духовно-морального виховання, представники обласних, міських, районних управлінь освіти і науки, директори загальноосвітніх навчальних закладів, представники релігійних і громадських організацій та науковці, що вивчають проблеми духовно-морального спрямування з усіх областей України.

Сумську делегацію у складі 9 осіб супроводжувала методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Галина Докторович.

Роботи учнів та викладачів Сумської області були представлені на виставці навчально-методичної літератури з духовно-морального виховання дітей та молоді «Засоби навчання з курсів духовно-морального спрямування».

Організатором з’їду був професор Острозької академії, доктор педагогічних наук,  ініціатор створення навчально-методичних комплектів з основ християнської етики Василь Жуковський.

25 червня відбулося друге пленарне засідання, на якому учасники звітували про роботу секцій та прийняли заключні документи цього всеукраїнського зібрання, зокрема, резолюцію Першого Всеукраїнського з’їзду педагогів із духовно-морального спрямування.

До складу Всеукраїнської ради з питань виконання ухвал з’їзду ввійшли представники Сумської делегації, методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Галина Докторович (заступник голови ради), Валерія Докторович (прес-секретар).

20170624_144409 20170624_151039 20170624_153352

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »