Розвиток партнерства між роботодавцями і закладами професійно-технічної освіти – головна умова підготовки робітничих кадрів для галузі громадського харчування

З метою налагодження тісної співпраці з підприємствами-замовниками кадрів, популяризації робітничих професій, відродження національних традицій української кухні 5 грудня 2017 року в ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» відбулась регіональна нарада «Розвиток партнерства між роботодавцями і закладами професійно-технічної освіти – головна умова підготовки робітничих кадрів для галузі громадського харчування» за участю заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Подопригори, роботодавців підприємств сфери харчових технологій та ресторанного сервісу, директорів закладів професійно-технічної освіти області.

Організаторами заходу виступили Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Сумській області.

Проблемні питання навчально-виробничого процесу, працевлаштування учнів, внесення змін до навчальних планів і програм відповідно до вимог ринку праці обговорювалися на нараді спільно із роботодавцями галузі. Представники підприємств міста й області:  державного підприємства «Сумистандартметрологія», комплексу «Театральний», ресторанів «Холостяк», «Viva-oliva», Навчально-виховного комплексу «Зірочка», ТОВ «Сумська паляниця», ТОВ «Сумські барви» кафе «Омлетте», кафе «Медуниця», «Форсаж», «Спорт», «Рідне місто»,  ПП «Урун» ТОВ «Руна С» та ресторану «Парус» м. Ромни розповіли про вимоги до майбутніх працівників, запросили на роботу учнів.

Важливим підсумком діалогу стали домовленості про укладання довготривалих договорів щодо співпраці в різних напрямах роботи між роботодавцями та навчальними закладами.

Для майбутніх фахівців кулінарного, кондитерського мистецтва та ресторанного сервісу дуже важливо правильно презентувати потенційним роботодавцям свої професійні знання, вміння та креативність. Із цією метою 23 учні професійно-технічної освіти Сумщини продемонстрували учасникам галузевої наради новітні тенденції приготування та оформлення основних кулінарних страв, кондитерських виробів, десертів та напоїв.

Учасники заходу мали можливість переконатися у професійній майстерності майбутніх кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів та майстрів ресторанного господарства, продегустувавши виготовлені страви, вироби та напої.

З метою обміну досвідом для майстрів виробничого навчання проведено майстер-класи з приготування кулінарних страв та кондитерських виробів за інноваційними виробничими технологіями: «Приготування японського хлопкового чізкейку з використанням сучасного декору», «Цукрова флористика. Маки (англійська техніка)», «Техніка карвінгу «Чарівна симфонія», «Виконання фуршетної нарізки «Феєрія свята».

IMG_2528IMG_2538IMG_2635

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »