Обговорено актуальні питання під час підсумкового онлайн-засідання методичних комісій

На сучасному етапі розвитку освітньої галузі виникає гостра потреба обґрунтованого підходу до пошуку нових форм методичної роботи з розвитку творчої ініціативи педагогів. Важлива роль в закладах професійної (професійно-технічної) освіти щодо реалізації методичних завдань відводиться методичним комісіям.

Актуальні питання організації роботи методичних комісій у 2018/2019 навчальному році та планування роботи в новому навчальному році  обговорено під час вебінару 30 травня 2019 року із головами методичних комісій предметів загальноосвітньої підготовки, Захисту Вітчизни та фізичної культури. У заході взяли участь представники 23 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Ольга СМОЛЕНКО звернула увагу присутніх на основні пріоритетні напрямки роботи голів методичних комісій у поточному навчальному році, чітке планування роботи та шляхи удосконалення форм і методів роботи з педагогами в умовах реформування загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році.

Головне завдання кожного викладача на сучасному етапі – пробудити інтерес до навчання та навчити учнів самостійно здобувати знання, творчо їх використовувати. Тому наявність добре обладнаного навчального кабінету сприяє забезпеченню високого рівня викладання навчальної дисципліни, підвищенню ефективності праці викладача та учня, підвищенню рівня навчальних досягнень учнів, прищепленню інтересів до навчального предмета. На створенні сучасних віртуальних кабінетів загальноосвітньої підготовки як творчої лабораторії викладача акцентували увагу методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Валентина ЛАБУДЬКО, Ольга СМОЛЕНКО.

Активну участь в обговоренні вищезазначених питань взяли представники Білопільського вищого професійного училища, Сумського хіміко-технологічного центру ПТО.

На нові форми роботи викладачів Захисту Вітчизни та фізичної культури, сучасне оснащення кабінетів, Центру військово-патріотичного виховання молоді, спортивного майданчика презентували представники Глухівського вищого професійного училища, Конотопського професійного аграрного ліцею,

Учасники вебінару отримали не тільки рекомендації для роботи голів методичних комісій, а й конкретні завдання на новий навчальний рік.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »