УПРОВАДЖЕННЯ ІНТЕГРОВАНОГО НАВЧАННЯ ПРИ ПІДГОТОВЦІ КВАЛІФІКОВАНОГО РОБІТНИКА З ПРОФЕСІЙ «КУХАР», «КОНДИТЕР»: ПРОВЕДЕНО ТВОРЧУ МАЙСТЕРНЮ

Під час творчої майстерні викладачів іноземної мови, майстрів виробничого навчання з професії «Кухар», «Кондитер» 15 листопада 2021 року Ольгою СМОЛЕНКО, Оленою ТЕМЧЕНКО, методистами Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області обговорено актуальні питання упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованого робітника з професій «Кухар», «Кондитер» у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини.

Увагу учасників звернено на шляхи удосконалення  професійних компетентностей здобувачів освіти, педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти засобами інтеграції загальноосвітньої та практичної підготовки, сучасних форм і методів роботи з учнями, особливо в умовах змішаного (дистанційного) навчання; створення сучасних кабінетів та лабораторій; результати роботи над регіональним проєктом «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованого робітника з професій «Кухар», «Кондитер».

Досвід роботи щодо упровадження компетентнісного підходу в навчанні засобами інтеграції загальноосвітньої та практичної підготовки кваліфікованих робітників закладів П(ПТ)О, застосування сучасних освітніх технологій на уроках в офлайн та онлайн навчанні презентували викладачі іноземної мови та майстри виробничого навчання закладів освіти області:

«Кабінет іноземної мови та кухня-лабораторія з професії «Кухар» закладу П(ПТ)О як центр розвитку та удосконалення професійних компетентностей здобувачів освіти»  – Світлана РУБАНИК, викладач іноземної мови, Людмила ТИМОШЕНКО, майстер виробничого навчання, Ірина НЕЖИВЕЛО, учениця (Недригайлівське вище професійне училище);

«Інтеграція іноземної мови у професійну підготовку як інструмент розвитку предметних та міжпредметних компетентностей, її практична спрямованість на сфери застосування здобутих знань» – Анна ХАРЧЕНКО, викладач іноземної мови (Лебединське вище професійне училище лісового господарства);     

«Удосконалення професійних компетентностей здобувачів освіти засобами інтеграції предмета «Іноземна мова» з предметами  професійно-теоретичної підготовки за професією «Кухар», «Кондитер»  – Світлана ОСТАПЧУК, викладач іноземної мови (Шосткинське вище професійне училище);

«Реалізація соціального проекту «Равлик в українській кухні» – Наталія ГРИШАНОВА, майстер виробничого навчання, Валентина МЕЛЬНИК, учениця (Лебединське вище професійне училище лісового господарства);

«Упровадження новітніх методів навчання при підготовці кваліфікованих робітників» – Тетяна СЄДОВА, майстер виробничого навчання (Шосткинський центр професійно-технічної освіти);

«Упровадження компетентністого підходу в навчанні засобами інтеграції теоретичної та практичної підготовки кваліфікованих робітників» – Ольга САВИНСЬКА, майстер виробничого навчання (Шосткинське вище професійне училище);

«Оформлення тортів, головні тренди та модний дизайн 2021- 2022» – Тетяна БЕРЧЕНКО, майстер виробничого навчання (Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу);

 «Використання інтерактивних технологій у навчанні іноземних мов» –Яна КОНОВАЛЕНКО, викладач іноземної мови (Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу);

«Інтеграція загальноосвітньої та практичної підготовки кваліфікованих робітників закладів П(ПТ)О» – Олена ЧЕЛЬЦОВА, викладач іноземної мови (Глухівське вище професійне училище);

«Міжпредметна інтеграція як один із інноваційних напрямків професійної підготовки кваліфікованих робітників за професією «Кухар», «Кондитер» – Оксана ЦИРУЛІК; «Про підсумки роботи над проєктом «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер» – Інна ГУДИМ, викладачі іноземної мови (Сумське міжрегіональне вище професійне училище);

«Удосконалення професійної компетентності здобувачів освіти з професії «Кухар» засобами інтеграції предмета «Іноземна мова» та практичної підготовки» – Олександра КОСЕНКО, викладач іноземної мови (Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну);

«Удосконалення професійних компетентностей здобувачів освіти та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О засобами інтеграції загальноосвітньої та практичної підготовки» – Оксана БЛИЗНЮК, викладач іноземної мови (Роменське вище професійне училище).

Учасники заходу отримали не тільки рекомендації для роботи секцій викладачів іноземної мови, викладачів та майстрів виробничого навчання з професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу, а й конкретні завдання на новий навчальний рік.

          Матеріли творчої майстерні для викладачів іноземної мови та майстрів виробничого навчання з професій «Кухар», «Кондитер за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1am9JOSRx9OTMNXRZYXIeYGH61BXOk602?usp=sharing

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »