Членами робочої групи 17.06.2022 у складі педагогічних працівників Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області та закладів професійної (професійно-технічної) освіти: Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту, Сумського центру ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, Сумського міжрегіонального ВПУ продовжено роботу щодо складання методичних рекомендацій з розроблення освітніх програм підготовки кваліфікованих робітників професійної (професійно-технічної) освіти орієнтованих на результати навчання.
Сформовано освітні компоненти (предмети) та розроблено зміст освітньої та робочих навчальних програм за професією «Кухар», кваліфікація – 4 базовий розряд.
За результатами роботи передбачено у 2022/2023 навчальному році апробацію цієї освітньої програми в 19 закладах професійної (професійно-технічної) освіти області. Одночасно буде проведено семінари-практикуми з опанування нової методики.