Захід відбувся 26 вересня 2022 року. Членами ради розглянуто наступні питання та прийняті відповідні рішення:
- Виконання Плану заходів щодо підвищення якості навчання та підготовки учнів до ДПА у формі ЗНО у 2021/2022 навчальному році. План заходів на 2022/2023 навчальний рік
Доповідачі: Ольга СМОЛЕНКО, Валентина ЛАБУДЬКО, методисти НМЦ ПТО у Сумській області
- Організаційно-методичний супровід діяльності НПЦ із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Кухар», «Кондитер», «Офіціант» на базі ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище», НПЦ із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Верстатник широкого профілю», «Оператор верстатів з програмним керування» на базі ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти»
Доповідач: Олена ТЕМЧЕНКО, методист НМЦ ПТО у Сумській області
- Розгляд методичних напрацювань педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти:
— Регіональна навчальна програма «Здорове харчування здобувачів освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти» (укладачі: МОСЕНЦЕВА Ольга, старший майстер виробничого навчання відділення харчових технологій та ресторанного сервісу ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»; ТЕМЧЕНКО Олена, методист НМЦ ПТО у Сумській області; БЛАЖЕВА Ніна, шеф-кухар їдальні ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»);
— Регіональна навчальна програма «Технологія приготування страв з равлика Helix Asprsa Muller» (укладачі: ГРИЦАЙ Алла, викладач професійно-теоретичної підготовки за професіями «Кухар», «Кондитер», «Продавець продовольчих товарів» ДПТНЗ «Лебединське вище професійне училище лісового господарства»; ТЕМЧЕНКО Олена, методист НМЦ ПТО у Сумській області; БОГАТИРЕНКО Ярина, керівник фермерського господарства «ФЕРМА ЕКО»).