У січні 2023 року розпочато атестаційну експертизу в ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей». Першими успішно виконали комплексні кваліфікаційні завдання 18 здобувачів освіти випускного курсу з професії «Кухар» 4 розряду.
Теоретична частина включала 120 тестових питань зі спецдисциплін відповідно до освітньої програми.
Варіанти практичної частини складалися із завдань щодо володіння вміннями та навичками проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини, виготовляти та порціонувати напівфабрикати, готувати кулінарні страви з м’яса, риби, овочів, круп, перші страви, гарячі та холодні напої, солодкі страви, прісне здобне, дріжджове тісто, формувати та випікати з нього вироби.
«За результатами виконання комплексних кваліфікаційних завдань здобувачі освіти продемонстрували високий рівень професійної майстерності, знання сучасних технологій приготування, креативний стиль оформлення і презентації страв української національної кухні», – зазначає профільний методист НМЦ ПТО у Сумській області Олена ТЕМЧЕНКО.
Нині триває атестаційна експертиза закладу: наступним етапом передбачено виконання комплексних кваліфікаційних завдань здобувачами освіти з професій «Кондитер», «Електрогазозварник», «Слюсар із ремонту колісних транспортних засобів».