Оволодіння професійними компетентностями високої кухні:відбувся воркшоп кулінарного мистецтва

У рамках Європейського року вмінь та навичок 10 листопада 2023 року  42 педагогічних працівників з 19 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області пройшли навчання та оволоділи професійними компетентностями за інноваційними технологіями молекулярної кухні.

Навчання проходило на базі ДНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти» за програмою «Приготування сучасних кулінарних страв української кухні за молекулярною технологією» з професії «Кухар».

Педагоги опрацювали теоретичний курс та оволоділи практичними навичками приготування кулінарних страв здорового харчування за технологіями молекулярної кухні: сферифікація і желювання. Під час приготування страв молекулярної кухні використана текстура агар-агар.

Родзинками кулінарного мистецтва поділись педагоги ДНЗ «Охтирський центр ПТО»:

теоретичний екскурс у світ молекулярної кухні провела викладач професійно-теоретичної підготовки  Наталя ЛЕБЕДЬ;

продемонстрували приготування кулінарних страв закуска  «Вишня з сюрпризом» та «Курячого мусу з овочами та хлібною «землею» майстри виробничого навчання Віра КУНЧЕНКО і Тетяна КУЧЕР.

Після приготування страв за молекулярною технологією учасники воркшопу провели дегустацію та поділились враженнями. Під час обговорення заходу педагоги зробили висновки, що набуті знання та практичні навички необхідно упроваджувати в освітній процес підготовки висококваліфікованих, конкурентоспроможних на ринку праці робітників.

Вітаємо педагогів з опануванням професійних компетентностей за новітніми виробничими технологіями та отриманням сертифікатів!

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »