100 років бою під Крутами

Слава, слава Україні і її народу,

Що своїм життям безцінним захищав свободу,

Що державну самостійність розумом відстояв,-

Тричі слава Україні і її героям.

 

В Україні 29 січня 2018 року на загальнодержавному рівні відзначено 100 років бою під Крутами. Для Українського народу цей бій став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Учні та педагоги Конотопського професійно-технічного училища долучилися до заходів, присвячених вшануванню загиблих. Так члени гуртка «Літературна творчість» підготували тематичний стенд «Крути. Пам’ятай їх подвиг». Для усіх учнів у гуртожитку училища відбувся виховний захід «Їх тут 300, як скло, товариства лягло». Цього ж дня представники учнівського самоврядування відвідали урочисте зібрання з нагоди 100-річчя бою під Крутами, що відбулося в приміщенні МЦКіД «Кінотеатр «Мир». Після заходу учні ознайомилися з унікальними матеріалами виставки «Вічна пам’ять вам, герої Крут». Протягом тижня у всіх навчальних групах проведено виховні години, присвячені героїчному бою, основною метою яких є виховання в учнів інтересу і поваги до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.

У масштабах всесвітньої історії ця битва, може, й незначна. Вона не є зразком військового мистецтва, проте стала символом незламного духу нашої нації.

крути DSC_3047 DSC_3039

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »