У ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» триває фестиваль «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ». У номінації «Майбутній професіонал» змагалися 05 грудня 2018 року молоді фахівці Сумського центру ПТО харчових технологій торгівлі та ресторанного сервісу, Конотопського ПТУ, Конотопського ПАЛ, Шосткинського ВПУ.
Згідно умов фестивалю необхідно було приготувати три порції вареників за власною рецептурою та здивувати відвідувачів вишуканістю і креативом під час їх подачі.
Під час фестивалю панувала дружня атмосфера, де брали участь кращі учні-кухарі. Різноманіття вареників вражало гостей та учасників фестивалю. Кожен із номінантів був обмежений у часі: 2 години для приготування та презентації страви.
Темою презентації Сумського центру професійно технічної освіти харчових технологій торгівлі та ресторанного сервісу була вечеря в теплому родинному колі, а родзинка команди «Браві козаки» – поєднання креативних ідей кухонь різних народів світу. Це і французький Прованс (пряна солома з цибулі-порей), сучасна українська (гостро-солодкий соус з моркви) та азіатська кухня (форма заліплювання вареників та використання бамбукової пароварки). Для начинки вареників використали традиційну сировину з ускладненою технологією (м’ясний мус).
Змагання тривають.
Підбиття підсумків Фестивалю та нагородження команд-учасників відбудеться 22 січня 2019 року.
Бажаємо учасникам подальших успіхів та досягнень нових професійних вершин!