«Училище – наша дружня родина»

Роль учнівського самоврядування набуває неабиякого значення в сучасному суспільстві, яке досить стрімко розвивається. Навчитися жити і працювати в умовах демократії — вимога часу. Безперечно, навички управління суспільством стануть надбанням людини. Вміння управляти — талант, який треба розвивати. Можливості зробити це в нас є.

Пройшов ще один насичений день Тижня учнівського самоврядування, під час якого лідери учнівського самоврядування виконували  адміністративні обов’язки та проводили уроки.

Дані заходи проводився з метою пропагування серед учнівської молоді основних засад місцевого самоврядування, формування у них активної життєвої позиції та реалізації їх лідерського потенціалу, виховання інтелектуально й духовно розвиненого підростаючого покоління — майбутнього нації.

Учні на власному прикладі переконалися як не просто бути дорослими, і  на кілька годин помінялися ролями з викладачами, щоб провести цікаві уроки із різних предметів. Молодь   мала можливість спробувати себе в ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це – бути вчителем.

І для того, щоб уроки проходили у нормальному режимі, потрібна була ретельна підготовка. Заздалегідь «майбутні вчителі» ознайомилися з навчальним матеріалом, який вони повинні дати учням. Самостійно складали конспекти уроків, підбирали цікавий матеріал. Отже, вони проявили неабияку наполегливість і старанність, щоб підготуватися до уроків. 

Не забули  активісти Учнівської ради і про адміністрацію навчального закладу, створивши для них на один день відпочинок та замінивши їх у виконанні своїх посадових обов’язків.

Також 5 листопада за участі лідерів учнівського самоврядування та педагогічного складу було проведено спортивно-розважальну програму «Училище – наша дружня родина». За звання переможця змагалися команди викладачів та команда учнів.

Веселі й жартівливі спортивні змагання, конкурси, ігри розважили, додали заряду енергії та викликали бурю позитивних емоцій в усіх учасників та присутніх вболівальників  у спортивній залі.

Силу, спритність, кмітливість, швидкість, витриманість та ерудованість проявили учасники обох команд під час різноманітних спортивно-розважальних конкурсів. Завзято та вміло кожна команда брала участь у різноманітних естафетах. У результаті, перемогла команда учнів «Лідери». Але той позитив, який отримали усі учасники заходу був настільки великий, що команді вчителів було ані трішки не сумно за програш.

Учасники спортивно-розважальної програми  та лідери учнівського самоврядування були нагороджені смачними призами, які надав батьківський комітет навчального закладу. Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишивши в пам’яті  молоді незабутні враження і спогади на все життя.

 DSC_1073 DSC_1018

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »