Стартував IV Відкритий фестиваль «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2019». Свято зібрало поціновувачів української національної кухні, українських традицій, справжніх гурманів, творчих, натхненних профі і аматорів і просто любителів неперевершеного кулінарного шедевру – вареників!
За час існування Фестивалю учасниками були близько 200 команд.
Цьогоріч змагання пройде у чотирьох категоріях:
«ЮНІ АМАТОРИ» – назва говорить сама за себе – це учнівська молодь, якій смакує українське та має нестримне бажання спробувати свої сили в кулінарії;
«АМАТОРСЬКИЙ МІКС» (в одній команді поєднуються досвідчені поціновувачі вареників і початківці);
«ФАНАТИ ВАРЕНИКІВ» (професійна діяльність цих учасників не пов’язана з харчовими технологіям, але вони обожнюють вареники і знають багато секретів їх приготування);
«МЕТРИ КУЛІНАРІЇ» – це профі, які мають солідний багаж теоретичних знань і практичних вмінь у справі приготування вареників.
Під час відкриття фестивалю конкурсанти пройшли перші випробування й довели, що ерудовані, творчі, обізнані у варениках.
Створювали гарний настрій гуртківці Шосткінського вищого професійного училища.
Щирі господарі пригостили своїх відвідувачів традиційно – варениками.
Нині з цікавістю будемо чекати кулінарних шедеврів від конкурсантів. Бажаємо конкурсантам невичерпної фантазії, творчого неспокою, натхнення та гарного настрою,членам журі – витримки, терпіння, професіоналізму. Усім – приємних вражень та насолоди від перебігу Фестивалю!