Тиждень учнівського самоврядування в Роменському ВПУ

Насиченим виявився початок грудня в Роменському вищому професійному училищі: протягом тижня учнівське самоврядування опікувалося освітнім процесом у закладі освіти, проведено безліч різноманітних заходів, акцій, конференцій.

Юні активісти в День боротьби зі СНІДом провели акцію, у ході якої роздавали всім охочим червоні стрічки – символи підтримки, взаєморозуміння та примирення з людьми з ВІЛ-позитивним статусом, поширювали серед учнів, викладачів та співробітників закладу інформаційні матеріали з відомостями про профілактику, перебіг і шляхи передачі ВІЛ. Протягом дня всі мали змогу переглянути соціальні ролики за даною тематикою.

В унісон з усією Україною в рамках Міжнародного дня боротьби за скасування таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах, Учнівська рада провела акцію «Скажи НІ сучасному рабству». Учні розмістили на карті світу білі стрічки на фоні країн, у яких масштаби торгівлі людьми особливо вражають чи значно зросли за останні роки, а розв’язання цієї проблеми потребує об’єднання зусиль світової громадськості.

Тиждень учнівського самоврядування продовжили проведенням звітно-виборчої конференції. Згідно з порядком денним було заслухано звіт учнівської ради за минулий навчальний рік. Президент ради Катерина СКРИПКА звернула увагу присутніх на заходи й акції, які вдалося провести завдяки спільним зусиллям лідерів закладу, адміністрації та педагогічного колективу. Про здобутки учнівського самоврядування в навчальних групах прозвітували голови відповідних центрів. Під час конференції було обрано новий склад Учнівської ради.

У рамках Тижня учнівського самоврядування лідери учнівського самоврядування Роменського ВПУ приступили до виконання адміністративних обов’язків та проведення уроків. Виконуючи функції керівників провідних служб закладу освіти, учні на власному прикладі переконалися, що не просто бути відповідальним управлінцем, приймати зважені рішення, піклуватися про учнівський та педагогічний колективи і забезпечувати комфортні умови для навчання учнів та роботи викладачів. Цей обмін беззаперечно вплине на формування в його учасників активної життєвої позиції, сприятиме реалізації їх лідерського потенціалу та вихованню майбутніх фахівців органів місцевого самоврядування. Активісти ради на один урок помінялися ролями з викладачами, щоб на собі відчути, що таке педагогічна діяльність.

Протягом дня представники учнівської ради провели опитування «Як покращити роботу учнівського самоврядування». А після уроків, за підтримки психологічної служби училища, учні групи ПП-3 провели годину спілкування для викладачів училища на тему «Мобінг». Протягом години присутні обговорювали можливі прояви мобінгу і заходи з протидії проявів цього ганебного явища в закладі.

За участі лідерів учнівського самоврядування та педагогічного колективу в рамках Тижня учнівського самоврядування було проведено спортивно-розважальну програму «Училище – наша дружна родина». За звання переможця змагалися команди викладачів «Колючки» та учнів «Форсаж».

Тиждень самоврядуванці продовжили спортивно-розважальною програмою «Училище – наша дружна родина», де спритність, кмітливість, витримку та ерудицію продемонстрували учасники команд викладачів «Колючки» та учнів «Форсаж». З непідробним завзяттям учні та викладачі суперничали в естафетах. Остаточний підрахунок підтвердив перемогу з перевагою в один бал учнівської команди «Форсаж». Наприкінці свята відбулося нагородження команди-переможниці та вручення заохочувальних солодких призів усім учасникам. Також грамотами та призами відзначені успіхи спортсменів училища, які зайняли призові місця у змаганнях міської та обласної спартакіад. Спонсором заходу традиційно виступив батьківський комітет Роменського ВПУ.

Одним із заходів, який також було проведено активістами навчального закладу стала акція «Міняємо цукерки на цигарки», під час якої юнаки та дівчата мали змогу отримати солодощі замість небезпечних тютюнових виробів. Цей досить цікавий спосіб діалогу з курцями з розумінням сприймається молодими людьми, які мають шкідливу звичку.

У ході акції «Дерево здоров`я», що мала на меті привернути увагу учнів до необхідності піклуватися про найцінніше в житті людини – здоров`я, члени Учнівської ради переконували учасників у доцільності ведення здорового способу життя, а присутні учні мали можливість образно висловити свої погляди та визначити фактори впливу на здоров`я підлітка.

У День Збройних сил України привітали захисників, даруючи їм подарунки та чарівні посмішки. Активісти учнівського самоврядування закладу приготували символічні подарунки та урочисто вручили їх мужнім і сміливим захисникам.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »