Будівельники за охорону праці

Будівельна та деревообробна галузі потребують найбільших технологічних і організаційних перетворень, а також підготовки кваліфікованих робітників із високим рівнем професійної компетентності та культури безпеки професійної діяльності. Саме цій темі було присвячено вебінар «Формування у здобувачів освіти професійних компетентностей у сфері охорони праці будівельної галузі» за участю викладачів професійно-теоретичної підготовки, майстрів виробничого навчання будівельного та деревообробного профілю, що відбувся 21 грудня 2021 року.

Віта ЛУБИНЕЦЬ, методист НМЦ ПТО у Сумській області, запропонувала різні засоби, способи, методики формування професійних компетентностей здобувача освіти у сфері охорони праці.

Звернула увагу на доцільність використання відеороликів, презентацій, співпраці з фахівцями в області охорони праці, розробки тестових завдань та опитувальників, коректурних таблиць, спілкування під час освітнього процесу.

Підвищення обізнаності педагогічних працівників будівельного та деревообробного профілю у виборі способів формування професійної компетентності учня в полі охорони праці, сприятиме зниженню ризиків травматизму на робочому місці в усіх його проявах та формування стійкої  безпеки всіх учасників  освітнього процесу.

Завдання викладачів професійно-теоретичної підготовки, майстрів виробничого навчання будівельного та деревообробного профілю сформувати в майбутніх будівельників навички безпеки професійної діяльності і їхню готовність до безпечної праці.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »