Самоаналіз як об’єктивна оцінка діяльності закладу освіти

Вимоги до порядку проведення самоаналізу закладу освіти обговорено 17 січня 2018 року на семінарі-практикумі «Програмно-методичне забезпечення проведення самоаналізу закладу, що здійснює діяльність у сфері професійної (професійно-технічної) освіти».

У семінарі-практикумі взяли участь понад 60 осіб із державних професійно-технічних навчальних закладів, міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, навчальних центрів першого атестаційного рівня, закладів при Товаристві сприяння обороні України, вищих навчальних закладів, підприємств, що здійснюють підготовку кадрів на виробництві.
Наталія Самойленко, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, звернула увагу на мету та основні завдання самоаналізу, а також на отримання повної і об’єктивної інформації про рівень організаційного і навчально-методичного забезпечення освітнього процесу, стан матеріально-технічної бази, якісний склад керівних та педагогічних кадрів, рівень підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.
Про вимоги до порядку проведення самоаналізу, структури і змісту акту самоаналізу, формування справи самоаналізу інформувала Єлизавета Ященкова, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, відповідальний секретар регіональної експертної ради з питань ліцензування та атестації навчальних закладів.
Під час семінару розглянуто питання розробки, погодження, затвердження комплексних кваліфікаційних завдань та порядок їх виконання, перевірки й оцінювання результатів.
Учасники заходу взяли участь у практичному занятті із складання наступних документів:
наказ про проведення самоаналізу; 
програма самоаналізу;
графіки проведення комплексних кваліфікаційних завдань (ККЗ) та комплексних контрольних робіт (ККР);
протоколи ККЗ та ККР;
заява на проведення атестації.
Ознайомлено з графіком проведення атестаційної експертизи закладів, що здійснюють діяльність у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, у Сумській області на 2018 рік.
Підготовлено методичні напрацювання з проведення самоаналізу навчального закладу.

IMAG1219

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »