Якість навчання учнів та успішна кар’єра випускників – актуальні питання обговорення на вебінарі

За участю заступників директорів із навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти 26 січня 2018 року проведено вебінар з теми «Презентація проекту «Створення центрів розвитку професійної кар’єри у ПТНЗ». Підсумки моніторингової діяльності Регіонального інформаційного центру».

Учасникам вебінару презентовано проект Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області зі створення центрів кар’єри у ПТНЗ області. Необхідність запровадження проекту полягає в осучасненні та удосконаленні форм роботи в рамках профорієнтаційної діяльності закладів освіти. У 2018 році заплановано відкрити два центри розвитку кар’єри на базі Роменського та Шосткинського вищих професійних училищ. Зазначені центри стануть зв’язуючою ланкою між закладом освіти та роботодавцем, допоможуть учням та випускникам спланувати успішну кар’єру та знайти своє місце на сучасному ринку праці.

Методисти Регіонального інформаційного центру представили результати моніторингової діяльності протягом 2017 року.

Зокрема, за результатами моніторингу роботодавців сформовано вимоги до кваліфікованих робітників на ринку праці – це володіння сучасними технологіями, здатність до навчання, вільне володіння професійними навичками, відповідальність, комунікабельність, стресостійкість, бажання працювати.

Рівень якості професійної освіти Сумщини, за результатами моніторингу рівня навчальних досягнень учнів з професійної підготовки, коливається від достатнього до середнього за різними напрямами підготовки. Найвищий рівень якості (8,4 балів) має напрям «Хлібопекарське та макаронне виробництво», найгірший (6,7 балів) – «Залізничний транспорт».

Під час вебінару обговорено результати моніторингу інформаційної відкритості сайтів професійно-технічних навчальних закладів області. Інформаційно відкриті для користувачів є сайти Сумського хіміко-технологічного центру ПТО, Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту, Білопільського, Роменського, Глухівського, Шосткинського, Кролевецького вищих професійних училищ, Конотопського професійного аграрного ліцею. Матеріали вебінару можна переглянути за посиланням https://drive.google.com/open?id=1iCflirSHl7sFNIl2xUsU38k8yRqNNU67.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »