Майстер виробничого навчання – організатор професійної підготовки з упровадження елементів дуальної форми навчання

Одним із основних пріоритетних напрямів покращення якості підготовки робітничих кадрів є розширення зв’язків із соціальними партнерами в частині впровадження елементів дуальної форми навчання в професійну підготовку кваліфікованих робітників. З цією метою 20-21 березня 2018 року в ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» Навчально-методичним центром ПТО у Сумській області спільно з роботодавцями проведено семінар-практикум для майстрів виробничого навчання за професією «Продавець продовольчих товарів».

У заході взяло участь 12 педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини.

У форматі «круглого столу» відбувся діалог між представниками ТОВ «Сільпо — ФУД» магазину «Сільпо» ТРЦ «Мануфактура» та майстрами виробничого навчання закладів професійної освіти, де наголошено на основних вимогах щодо підготовки сучасного кваліфікованого робітника. Артур Зубенко, керуючий магазину «Сільпо» зазначив, що підприємство гостро потребує фахівців даної професії з можливістю проходження навчання та практики на оплачуваних робочих місцях. На підприємстві створені сприятливі умови для комфортної роботи продавців та стажування педагогічних працівників. Магазин «Сільпо» відкритий для співпраці з закладами ПТО не тільки м. Суми та області.

Тетяна Дяченко, завідувач відділу магазину «Сільпо», наголосила, що сьогодні випускники закладів професійної освіти поряд з професійними компетенціями повинні добре володіти ключовими компетенціями, а саме: загальними здібностями й уміннями, що дають змогу молодій людині розуміти ситуацію, досягати успіху в особистісному і професійному житті.

З метою обміну досвідом були розглянуті питання щодо створення сучасних дидактичних засобів навчання для практичної підготовки продавців, удосконалення комплексно-методичного забезпечення професій, методики розробки стандартів професійної (професійно-технічної) освіти та регіональних програм на компетентнісній основі.

Педагогічними працівниками ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» для майстрів виробничого навчання проведено майстер-класи: «Презентація та дегустація продуктів функціонального призначення», «Сучасне оздоблення подарунків», «Робота на сучасній комп’ютерно-касовій системі» та тренінг «Рішення конфліктних ситуацій».

 

 

 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »