Викладачі іноземної мови, спецдисциплін, майстри виробничого навчання відвідали творчу майстерню

Головним завданням освіти є підготовка молоді до сучасного життя, формування в неї необхідних компетентностей, а одним із засобів їх формування  є інтеграція навчальних дисциплін. Для викладачів іноземної мови, спецдисциплін, майстрів виробничого навчання за професіями «Кухар», «Кондитер» 18-19 квітня 2018 року в Шосткинському вищому професійному училищі проведено творчу майстерню в рамках проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер».

У заході взяли участь 44 представники із 23 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Під час засідання представлено результати дослідження другого (проміжного) етапу проекту: мультимедійні презентації рецептів та технологій приготування обраних страв історичної та сучасної української кухні різних регіонів Сумщини, відеофрагменти майстер-класу щодо приготування обраної страви на українській, англійській та німецькій мовах, проведено дегустацію презентованих страв.

Учасники заходу брали участь у чотирьох майстер-класах. Досвідом з використання сучасних виробничих технологій у кулінарному та кондитерському мистецтві поділилися майстри виробничого навчання Шосткинського вищого професійного училища та Шосткинського центру професійно-технічної освіти. За результатами відпрацювання практичних навичок представники закладів отримали сертифікати учасника.

Педагогічні працівники відвідали позаурочний захід інтегрований – кулінарний батл «Шеф-кухар: «він» чи «вона», ознайомилися з комплексно-методичним забезпеченням кабінетів іноземної мови, професійно-теоретичної підготовки, кухонь-лабораторій за професіями «Кухар», «Кондитер».

Під час «круглого столу», що відбувся в рамках творчої майстерні, учасники наголосили на необхідності співпраці з роботодавцями.

Підбиваючи підсумки творчої майстерні, педагогічні працівники дійшли висновку, що інтегроване навчанням за професіями «Кухар», «Кондитер» сприяє розвитку пізнавальної активності учнів, відродженню народних традицій української кухні на підприємствах ресторанного господарства та дозволяє широко популяризувати українську кухню в Україні та за кордоном. Постійно вдосконалювати свій рівень знань, підвищувати компетентність, вивчати сучасні технології та методи – головний меседж професійної освіти.

IMG_4777 IMG_4804 IMG_4948 IMG_5067 IMG_5110 IMG_5224

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »