Методична служба ПТО підбиває підсумки діяльності

На черговому засіданні навчально-методичної ради обговорено актуальні питання у сфері ПТО та розглянуто наступні питання:
1. Про результати І (констатувального) етапу експериментів регіонального рівня.
2. Про аналіз діяльності веб-сайтів Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області та професійно-технічних навчальних закладів області.

3. Про діяльність Сумської обласної ради лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2017-2018 навчальному році.
4. Про розгляд проекту інструктивно-методичного журналу «Професійна освіта Сумщини».
5. Про схвалення методичних напрацювань.
Згідно порядку денного навчально-методичної Ради підбито підсумки проведення І (констатувального) етапу експериментів регіонального рівня: «Соціальне партнерство як інструмент підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників», «Упровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників», «Розвиток освітнього інформаційного середовища ліцею засобами дистанційної форми навчання», «Професійна підготовка учнів з особливими освітніми потребами в професійно-технічному навчальному закладі як необхідна умова їх соціальної адаптації та подальшої трудової зайнятості».
Аналіз діяльності веб-сайту Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області та веб-сайтів професійно-технічних навчальних закладів області засвідчив, що позитивною тенденцією є те, що протягом року з червня 2017 до травня 2018 число відвідувачів сайтів значно збільшилося, систематично оновлюється розділ «Новини», з метою поширення інформації про діяльність закладів у соціальних мережах створено 22 спільноти.
Сумська обласна рада лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти протягом 2017-2018 навчального року функціонувала відповідно до Положення про ОРЛУС ПТНЗ, затвердженого Плану роботи, угоди про співпрацю між Департаментом освіти і науки СОДА та Радою, провела краєзнавчий квест учнівської молоді «Герої сучасності – серед нас», благодійну акцію «Патріотична хвиля», конкурс фотоматеріалів з дослідження української сорочки «Слобожанський оберіг», реалізували проект «Змінимо майбутнє на краще». Підсумкам реалізації проекту буде присвячено видання «Час молодих».
На засіданні розглянуто проект інструктивно-методичного журналу «Професійна освіта Сумщини», схвалено методичні напрацювання методистів Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області та рекомендовано до друку:
— методичні рекомендації «Розроблення робочих навчальних планів та освітніх програм за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу»;
— методичні рекомендації «Створення інтерактивного та візуального контенту»;
— методичні рекомендації «Оn-line – дошка в освітньому процесі»;
— збірник олімпіадних завдань із спеціальних дисциплін;
— збірник комплексних кваліфікаційних завдань для закладів професійної (професійно-технічної) освіти»;
— методичні рекомендації «Положення як організаційний документ. Доповнення до практичних рекомендацій з ведення ділової документації в закладах професійно-технічної освіти».
За підсумками обговорення зазначених питань прийнято відповідні рішення, надано рекомендації для педагогічних колективів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.
Матеріали навчально-методичної ради розміщено на сайті НМЦ ПТО у Сумській області за посиланням: https://nmcpto.sumy.ua/?page_id=1829

IMG_20180625_083413

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »