Форум сім’ї об’єднав українське суспільство

Галина Докторович, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, Катерина Маленко, викладач Конотопського професійного аграрного ліцею, 01 березня 2019 року взяли участь у IV Всеукраїнському форумі сім’ї аби відверто обговорити загрози для інституції сім’ї та публічно задекларувати свою підтримку сім’ї за Божим задумом. Захід відбувся в Міжнародному конгрес-центрі «Український дім» за підтримки Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України», Всеукраїнської Ради Церков, релігійних організацій, глав різних конфесій/деномінацій, впливових громадських активістів, координаторів просімейних рухів в м. Київ.

На форумі виступили: Президент України Петро Порошенко, який висловив позицію готовності відповідальних осіб держави вчасно реагувати на виклики сучасного стану інституції сім’ї, Секретар Ради Національної Безпеки України Олександр Турчинов, Предстоятель Єдиної Помісної Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Серед поважних учасників форуму, які висловили свої бачення розвитку та становлення української сім’ї, Ігор Жданов, Міністр молоді та спорту України, Павло Петренко, Міністр юстиції України, Микола Кулеба, Уповноважений Президента із прав дитини, Павло Хобзей, заступник Міністра освіти і науки України, Локренд Прайс, Віце-президент Альянсу із захисту Свободи, Брайн Браун, Президент Всесвітнього Конгресу сімей, народні депутати України. Усі вони єдині в одному – держава повинна сприяти консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, традицій, культури, забезпечити захист моральних засад і утвердження здорового способу життя.

У рамках форуму проведено  дві панельні дискусії: «Потенціал владних повноважень у питаннях підтримки сім’ї» та «Кращі практики організації роботи обласних осередків Національного сімейного руху».

Представники області взяли участь у секції «Презентація освітніх програм «Основи сім’ї», «Підготовка до подружнього життя та відповідального батьківства», що мають відповідний гриф Міністерства освіти і науки України.

На форумі представлено у програму «Моя сім’я», що направлена на практичну допомогу в створенні, оновленні та відновленні сімейних стосунків. Програму впроваджують професіональні, сертифіковані тренери та коучі.

Основний меседж Всеукраїнського форуму сім’ї – інституція сім’ї потребує захисту з боку суспільства та держави, мусить стати пріоритетним у державній політиці та стратегії, адже саме сім’я є природним і основним осередком суспільства, вибудовує її захист та забезпечує безпеку країни.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »