Спільно з роботодавцями Навчально-методичним центром ПТО у Сумській області 05-06 березня 2019 року в ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» проведено семінар-практикум для майстрів виробничого навчання з професій «Кухар» та «Офіціант».
У заході взяло участь 32 педагогічних працівника закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини.
Для майстрів виробничого навчання працівники ресторанного комплексу «Козацька броварня» презентували майстер-клас «Приготування смажених м’ясних страв у хоспері».
У рамках проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер» педагогічні працівники ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» провели бінарний урок «Сучасні тенденції в технології приготування та оформлення страв англійської кухні. Холодні страви».
У ході семінару-практикуму розглянуті питання: планування виробничого навчання в контексті впровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на компетентнісній основі, вимоги щодо оформлення комплексно-методичного забезпечення професій, удосконалення професійної компетентності педагога, сучасні форми навчання кваліфікованих робітників у співпраці з роботодавцями.
Під час засідання «круглого столу» відбувся діалог між представниками закладів ресторанного господарства та майстрами виробничого навчання закладів професійної освіти, де наголошено на основних вимогах щодо підготовки сучасних кваліфікованих робітників. Роботодавці зазначили, що сьогодні випускники закладів професійної освіти поряд з професійними компетенціями повинні добре володіти наступними компетенціями: загальними здібностями й уміннями, що дають змогу молодій людині розуміти ситуацію, досягати успіху в особистісному і професійному житті. Підприємства гостро потребують фахівців з професій «Кухар» та «Офіціант» з можливістю проходження навчання, практики на оплачуваних робочих місцях та подальшого працевлаштування, стажування педагогічних працівників.
Майстри виробничого навчання ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», «Шосткинський центр ПТО», «Охтирський центр ПТО» продемонстрували майстер-класи: «Сучасні виробничі технології сервірування, подачі страв та напоїв у закладах ресторанного господарства», «Приготування та подача повітряної яєчні з горіхово-м’ятним гарніром», «Сучасні страви молекулярної кухні», «Карвінг – мистецтво художнього різьблення по овочах і фруктах та створення композицій».