Громадянська освіта в дії

Представники творчої групи викладачів суспільствознавчих дисциплін закладів професійної (професійно-технічної) освіти на чолі з методистом НМЦ ПТО у Сумській області Галиною Докторович 14 березня 2019 року взяли участь у навчальному семінарі з громадянської освіти та методики її навчання в рамках реалізації програми громадянської активності «Долучайся».

Захід відбувся на базі кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Навчально-наукового інституту історії та філософії Сумського державного педагогічного інституту імені А.С.Макаренка.

Інтегрований курс «Громадянська освіта», що введено з 2018/2019 навчального року, актуальний і спрямований на те, щоб учнівська молодь могла усвідомити себе громадянами незалежної, демократичної, суверенної України, які знають свої права. Опанувавши цей предмет учні не лише здобудуть знання, а набудуть життєво необхідні навички, зможуть стати вільними й успішними у повсякденному житті.

Автори підручників «Громадянська освіта» Тамара Бакка та Тетяна Мелещенко розкрили зміст основної термінології громадянської освіти та методики формування понять, сформували розуміння вимог освітньо-професійної програми курсу.

Учасники семінару попрактикували кейси з методики навчання шляхом роботи в групах, парах, організації тренінгів, полемік, дискусій та обговорення різних ситуацій.

Основний меседж семінару – забезпечити формування в учнівської молоді компетентностей, що включають знання та їх критичне розуміння, практичні навички й уміння, цінності, ставлення та поведінкові установки, у рамках опанування курсу «Громадянська освіта».

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »