На Сумщині відкрито ще один центр розвитку кар’єри для випускників Шосткинського регіону

Центр розвитку кар’єри запрацював у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Шосткинське вище професійне училище»     21 березня 2019 року.

Практичне втілення новацій у профорієнтаційній роботі започатковано у 2016 році презентацією авторським колективом творчого проекту «Шлях до успіху», який завоював Диплом та срібну медаль Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра –2016» (м. Київ). Реалізація проекту завершилася створенням центру розвитку кар’єри.

Директор закладу Олександр Гурба презентував Центр розвитку кар’єри на сайті Шосткинського вищого професійного училища та в соціальних мережах.

Засідання у форматі «круглого столу» «Професійна освіта сьогодні – успішна кар’єра завтра» за участю заступника Шосткинського міського голови Ніни Сиваєвої, науковців Національної академії статистики, обліку і аудиту, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, представників Шосткинської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості, підприємців, лідерів учнівського самоврядування закладу освіти відкрило можливість обговорення важливих питань дієвої співпраці роботодавців із закладами професійної (професійно-технічної) освіти та визначення пріоритетів соціального партнерства у профорієнтаційній роботі.

Логічним завершенням засідання було підписання меморандуму про тісну співпрацю всіх учасників профорієнтаційного заходу, спільного плану роботи Центру розвитку кар’єри Шосткинського вищого професійного училища на 2019 рік.

У рамках відкриття центру розвитку кар’єри «Шлях до успіху» в закладі освіти презентували виставку зразків продукції, виготовленої у майстернях учнями-учасниками гуртків технічної творчості.

Для випускників шкіл, які брали участь у заході, господарі закладу розкрили тонкощі світу робітничих професій під час майстер-класів за напрямами підготовки Шосткинського вищого професійного училища: зі складання серветок, флейрингу, приготування суші, проведення оздоблювальних робіт за сучасними технологіями тощо. Глядачі захоплено спостерігали за майстер-класами та спробували щось повторити за прикладом майбутніх професіоналів, переконалися в тому, що будь-яка професія, отримана у Шосткинському вищому професійному училищі, озброює свого володаря не лише професійними навичками, а й можливістю творчо виразити себе.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »