Державний навчальний заклад «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» вчетверте бере участь у Міжнародному конкурсі «Здорова їжа та напої без відходів. Касарго».
Міжнародний конкурс проходив із 17 до 23 березня 2019 року в Центрі готельно-ресторанного сервісу м. Касарго за участю 32 команд із таких європейських країн: Україна, Франція, Словенія, Молдова, Данія, Латвія, Болгарія, Словакія, Угорщина, Литва, Румунія, Росія і ,звичайно, Італія. Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу мав честь представляти Україну.
За результатами відбіркового туру до складу команди увійшли найталановитіші учні Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу Денис Котенко, Олена Кузнєцова, Антон Крещік, Микола Расенко.
Команда виступала 18 березня 2019 року з командами Італії (Сондріо) та Румунії. Змагання кожної команди почалися з демонстрації професійних навичок учасників із ресторанної справи. Кухар і кондитер готували холодну закуску – рол з апельсиново-бурячним фрешем із сиром рікотта з волоським горіхом, білим перцем та «землею» з пармезану, а також основну страву – смажена качина грудка із запеченими овочами, малиновим соусом та мікрозеленню. Кондитер готував десерт – бісквіт з лимонним курдом, суничним пюре, сиром та меренгами.
Команда Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу показала досконалі професійні навички та стала почесним дипломантом VI-го Міжнародного кулінарного конкурсу «Здорова їжа та напої без відходів. Касарго – 2019».
Колектив майстрів виробничого навчання й викладачів Центру готовий до підкорення нових вершин на професійній арені ресторанного сервісу.