У Сумах відкрито Центр бізнесу і кар’єри

У Сумському центрі ПТО з дизайну та сфери послуг 16 квітня 2019 рокувідкрито Центр бізнесу і кар’єри. Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА відзначила важливість створення Центру для повної реалізації молоддю професійних амбіцій та необхідність для побудови успішної кар’єри кожним випускником закладу освіти на сучасному ринку праці.

Основні завдання Центру бізнесу і кар’єри Сумського центру ПТО з дизайну та сфери послуг сприяти створенню умов для розвитку кар’єри, підтримки підприємницьких ініціатив випускників шляхом надання консультаційних та інформаційних послуг, організації тренінгів, семінарів, підвищення рівня кар’єрної компетентності учнів для здійснення підприємницької діяльності та самостійної орієнтації кожного випускника на ринку праці. Задля реалізації завдань центру бізнесу і кар’єри залучені різні підприємства та організації, що зацікавлені в підготовці кваліфікованих робітничих кадрів.

У рамках заходу відбувся бізнес-форум учнівської молоді з соціальними партнерами-роботодавцями. Директор Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області Наталія САМОЙЛЕНКО обговорила з учасниками питання відпрацювання механізму планування і розвитку кар’єрної компетентності особистості, презентувала різноманітність форм методичного супроводу занять у Центрі бізнесу і кар’єри: діагностування, тестування, анкетування, організації навчальних семінарів-практикумів, тренінгових занять, курсів за вибором.

Представники бізнесу розкрили можливості стажування та працевлаштування в компаніях, презентували подальшу перспективу професійної кар’єри учнів-випускників, окреслили учням дорожню карту індивідуального росту майстра в салоні краси. Випускник закладу, власник Центру Активного Відпочинку, Вячеслав ОЛЕЙНІЧЕНКОзвернув увагу учнів на уміння правильно ставити мету, тільки тоді можна професійно зростати.

«Це практика європейських закладів освіти, що турбуються не тільки наданням якісної освіти здобувачам, а й піклуються про майбутнє своїх випускників, їх працевлаштування. Центр бізнесу і кар’єри – результативний майданчик для зустрічі з роботодавцями, здійснення консультативної підтримки щодо основних тенденцій локального ринку праці, вакантних місць на підприємствах, установах та організаціях», – зазначила директор Сумського центру ПТО з дизайну та сфери послуг Надія АНІНА.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »