Успішний керівник у сучасному освітньому просторі України

У ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України 17 травня 2019 року відбулася презентація книги «Успішні керівники в сучасному освітньому просторі України».

Серед висококласних фахівців у сфері освітнього менеджменту у книзі «Успішні керівники в сучасному освітньому просторі України» є ім’я директора ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище» Павла ПОМАРАНА як ініціативного керівника, творчого педагога, який щоденною невтомною працею примножує освітні здобутки нашої держави. Володіючи високою фаховою компетентністю, маючи інноваційний підхід до розвитку сучасної освіти, він забезпечує уміле управління закладом, адже сучасна професійна освіта – одна з найвагоміших  інвестицій в майбутнє.

Із метою інформування суспільства про досягнення освітянських управлінців ТОВ «Видавництво «Альфа-Віта» за підтримки Комітету ВРУ з питань науки і освіти, НАПН України, Асоціації керівників шкіл України започаткувало проект «Успішний керівник в сучасному освітньому просторі». За його результатами видано інформаційно-іміджеве видання «Успішний керівник в сучасному освітньому просторі», яке вручене представникам закладів освіти.

У вступному слові КИРИЧЕНКО М.О., доктор філософії, ректор університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України, зазначив, що успішний керівник – лідер закладу освіти – це професіонал, який системністю в управлінні та відповідальністю надихає педагогічну, учнівську і батьківську спільноту робити краще і більше. Якість модернізаційних змін в освіті, підвищення ефективності навчання, виховання й розвитку підростаючого покоління, ріст професійної майстерності вчителя і творчого потенціалу педагогічного колективу залежить насамперед від рівня компетентності та творчої активності керівників навчальних закладів.

Доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України НИЧКАЛО Н.Г., звертаючись до присутніх, наголосила, що керівник навчального закладу має володіти технологіями менеджменту та маркетингу в освіті, щоб не залишитися осторонь від реалій сучасного життя, він управляє педагогічною системою, її розвитком, організовує і стимулює професійну діяльність колективу, вивчає попит на освітні послуги, забезпечує їхню якість. Висвітливши у виданні діяльність успішних освітніх менеджерів, намагалися стимулювати їх до подальших досягнень, оскільки кожний із керівників має не лише свій стиль управління, але й свою особливу технологію, яка придатна для розв’язання назрілих проблем і трансформацій сучасної освіти. Широке інформування про досягнення сучасних керівників сприятиме професіоналізму, а що особливо важливо – розвитку партнерських відносин між закладами.

Президент Асоціації керівників шкіл України, кандидат педагогічних наук, заслужений вчитель України ОНАЦЬ О.М вказала, що реформування в галузі освіти потребують нової парадигми в управлінській діяльності керівника в суспільстві знань, моделювання та запровадження організаційних механізмів демократичного керування та формування компетентностей ХХІ століття. Вона акцентувала увагу на важливості проекту «Успішний керівник в сучасному освітньому просторі», адже він представляє творчі портрети кращих керівників закладів освіти, які уміють комплексно і багаторівнево вирішувати проблеми, віртуозно використовуючи всі можливості для інноваційного розвитку очолюваного закладу.

Павла Івановича нагороджено Дипломом лауреата проекту «Успішний керівник в сучасному освітньому просторі» за вагомий внесок у розвиток української освіти.

Бажаємо йому доброго здоров’я, творчого натхнення й наснаги, сили для здійснення найзаповітніших мрій і задумів та  нових звершень на освітянській ниві.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »