Ярмарок закладів профтехосвіти Сумщини

У Міжнародний день захисту дітей 1 червня 2019 року під час обласного свята «Майбутнє України творити молодим» ярмаркували заклади професійної (професійно-технічної) освіти та презентували професії майбутнього учнівській молоді області.

Присутніх на заході вітали голова Сумської обласної ради Володимир ТОКАР, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван БОРШОШ. Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА запросила учнівську молодь випробувати сили у профорієнтаційному квесті «професіями майбутнього».

Двадцять вісім локацій для презентацій професій представили заклади професійної (професійно-технічної) освіти, серед яких і «екофермер», «спеціаліст здорового харчування», «дизайнер виробів з металу», «дитячий кондитер», «стиліст-іміджмейкер» та інші. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. А ще краще – спробувати зробити власноруч! Двадцять вісім професій спробували на собі більше 500 учасників обласного свята: на власні очі побачили як виконуються окремі трудові операції перукарів, кравців, будівельників, механіків, офіціантів тощо. А найголовніше, переглянувши майстер-класи, старшокласники власноруч спробували відтворити дії професіоналів і переконатися, що робітничі професії в умовах сучасності є творчими, креативними і цікавими.

Квест завершився обранням найцікавішої професії, на думку дітей, – це професія «спеціаліст здорового харчування» (ДНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти»), на другому місці – професія «хенд мейд стайлер» (ДПТНЗ «Сумський центр ПТО з дизайну та сфери послуг»), на третьому місці – «комбі білдер (універсальний будівельник)» (ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище»).

Ще одним завданням квесту було знайти на карті Сумської області заклад профтехосвіти, майстер-клас якого сподобався. На карті не залишилося жодного вільного місця, усі заклади відмітили діти. Із чим вітаємо колективи закладів профтехосвіти.

Відгуки учасників квесту свідчать про актуальність таких заходів та надихають організаторів на подальшу творчу профорієнтаційну діяльність. 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »