Розвиток професійної освіти області через діяльність навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням

Важливою ланкою сучасної професійної освіти Сумщини є навчально-практичні центри, що функціонують на базі п’яти закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. На базі навчально-практичного центру із підготовки кваліфікованих робітників за професією «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник» Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту 06 червня 2019 року проведено семінар-практикум заступників директорів з навчально-виробничої роботи «Організація роботи навчально-практичних центрів щодо підвищення професійної компетентності педагогічних працівників».

У роботі семінару-практикуму брали участь директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА, директор Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області Наталія САМОЙЛЕНКО, тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу професійної, вищої освіти та наукової роботи Надія КОЩІЙ, представники Сумського обласного центру зайнятості, роботодавці.

Про свою роботу звітували керівники Будівельного НПЦ з упровадження інноваційних технологій Сумського міжрегіонального ВПУ,  Деревообробного НПЦ з упровадження інноваційних технологій державного Глухівського ВПУ, НПЦ із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник» Сумського центру ПТО з дизайну та сфери послуг, НПЦ із підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування Роменського вищого професійного училища та НПЦ  зварювального виробництва Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту.

Під час засідання у форматі «круглого столу» обговорено питання щодо покращення роботи навчально-практичних центрів у частині підвищення кваліфікації та стажування педагогічних працівників на базі діючих НПЦ, стан навчально-матеріальної бази, підготовки фахівців за результатами вхідного контролю, проаналізовано роботу центрів за останні два роки та окреслено завдання щодо покращення діяльності НПЦ у новому навчальному році.

Представники навчально-практичних центрів продемонстрували новації у сучасному зварювальному виробництві, види опоряджувальних робіт, використання новітніх технологій у деревообробному, швейному та сантехнічному виробництві під час майстер-класів.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »