Одразу 3 заходи – День відкритих дверей, нагородження переможців І кулінарного фестивалю «Сумський млинець – 2020» та традиційне масове гуляння на Масницю – провели 26 лютого 2020 року в Сумському центрі професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу. Тематично ці заходи логічно доповнювали одна одну.
Святкування розпочали о 1200 на подвір’ї закладу ярмарком, де всі охочі могли скуштувати смаколиків, пригоститися гарячою польовою кашею та ароматним чаєм, спробувати на смак млинчики з різними соусами. Особливою популярністю серед присутніх користувалася тематична фотозона, виготовлена спеціально до свята Масниці майстрами та учнями Центру.
О 1400 в актовій залі закладу відбулися урочистості, присвячені нагородженню переможців конкурсу з приготування млинців.
Команди сумських шкіл, які брали участь у фестивалі, стали переможцями в різноманітних номінаціях: «Юні аматори», «Смачна начинка», «Майбутні професіонали», «Креативна подача» та інші. Школярі були нагороджені солодкими призами, кулінарними наборами та отримали іменні сертифікати і подяки школам.
Гран-прі конкурсу взяли команди Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів І-ІІІ ступенів № 25, Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 та були нагороджені призами та грошовими преміями.
Сподіваємося, що фестиваль «Сумський млинець» стане доброю традицією і наступного року школярі завітають на кулінарні змагання до Сумського центру ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу.