Триває реалізація проєкту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професій «Кухар», «Кондитер»

Завершився формувальний етап проєкту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професій «Кухар», «Кондитер», протягом півроку триватиме завершальний етап, у рамках якого заплановано проведення обласного віртуального кулінарного батлу «Cook’N’Batle», фестивалю «Кращий майстер-шеф з приготування страв української кухні закладів професійної освіти Сумщини», видання збірника рецептів української кухні. Ці та інші питання обговорено під час вебінару, що відбувся 15 січня 2021 року, із викладачами англійської мови та майстрами виробничого навчання закладів П(ПТ)О області.

Координатори Ольга СМОЛЕНКО, Олена ТЕМЧЕНКО окреслили пріоритетні напрями реалізації проєкту у 2020/2021 навчальному році: доповнення змісту робочих навчальних програм із предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Іноземна мова за професійним спрямуванням» дослідженими рецептами та технологіями приготування страв сучасної регіональної української кухні.

Досвідом роботи, отриманим у процесі реалізації проекту, з акцентом на важливості проведення бінарних уроків, позакласних заходів із використанням сучасної професійної лексики під час інтегрованого навчання поділилися викладачі іноземної мови: Анна ХАРЧЕНКО, Лебединське вище професійне училище лісового господарства, Інна ГУДИМ, Сумське міжрегіональне вище професійне училище, Тетяна СЕРЕДЕНКО, Білопільське вище професійне училище; використанні сучасних виробничих технологій, налагодженні спільної діяльності закладів освіти з соціальними партнерами щодо відродження страв української кухні – майстри виробничого навчання з професій «Кухар», «Кондитер»: Крістіна ХАНІНА, Сумський центр професійно-технічної освіти, Юлія МІРЗАЖАЛОЛОВА, Оксана ГРАМОТІНА, Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, Оксана СКРИПКА, Сумське міжрегіональне вище професійне училище, Людмила РУДЕНКО, Синівський професійний аграрний ліцей.

Проєктною командою сформовано основні завдання на заключний етап проєкту:

на уроках іноземної мови, професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки відпрацювати методику застосування інтегрованих технологій та інноваційних форм і методів навчання;

проведення обласного віртуального кулінарного батлу «Cook’N’Batle» (лютий 2021);

проведення фестивалю «Кращий майстер-шеф із приготування страв української кухні закладів професійної освіти Сумщини» (березень 2021);

підготовка та презентація збірника рецептів української кухні для використання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та на підприємствах сфери ресторанного сервісу Сумщини;

презентація результатів проєкту на всеукраїнських, міжнародних конференціях, виставках тощо.

Матеріали вебінару.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »