Методику формування змісту підготовки кваліфікованих робітників відповідно до нових стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу обговорено на засіданні творчих груп у режимі онлайн 13 квітня 2021 року із педагогічними працівниками з професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу.
Педагоги сформували та представили на обговорення: таблиці відповідності професійних компетентностей навчальним предметам, робочі навчальні, регіональні та освітні програми за професіями «Бармен», «Кулінар борошняних виробів», «Кухар дитячого харчування».
Керівником творчих груп із професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу Оленою ТЕМЧЕНКО, методистом НМЦ ПТО у Сумській області, акцентовано увагу слухачів на необхідності розроблення робочих навчальних планів та програм відповідно до потреб роботодавців, сучасних технологій та матеріалів, новітнього обладнання. Надано практичні поради щодо методичного супроводу впровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу, удосконалення матеріально-технічної бази кабінетів, лабораторій, майстерень, використання інформаційно-методичних ресурсів в умовах дистанційного навчання.