Триває підготовка педагогів до роботи в умовах змішаного (дистанційного) навчання. Під час онлайн-семінару, що відбувся 7 жовтня 2021 року, з викладачами та майстрами виробничого навчання з професій харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу обговорили форми й методи роботи з учнями.
Крім того, Олена ТЕМЧЕНКО, методист НМЦ ПТО у Сумській області, звернула увагу на форми підвищення професійної компетентності педагога, особливості створення сучасного комплексно-методичного забезпечення предметів та професій, власних електронних освітніх ресурсів, дидактичних матеріалів, відеоуроків.
Напрацьованим досвідом зі створення комплексно-методичного забезпечення поділилися:
Алла ГРИЦАЙ, викладач ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства», – з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства»,
Наталія КОНОВАЛЕНКО, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей», – з професії «Продавець продовольчих товарів».
З перевагами та можливостями використання цифрових інструментів під час навчання, сучасних засобів навчання, продуктів і комплексних рішень ознайомили:
Катерина СОЛЯНИК, викладач ДНЗ «Білопільське ВПУ»,
Наталія ЛЕБЕДЬ, викладач ДНЗ «Охтирський центр ПТО»,
Неля МОТУЗКО, викладач, та Марина БОГУНОВА, майстер виробничого навчання ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу»,
Марина КЛИМЕНКО, викладач ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ».
Методику створення та можливості використання в освітньому процесі інтерактивних флеш-карт продемонструвала педагогам Ірина СМИРНОВА, методист НМЦ ПТО у Сумській області.
Наталія ШАТСЬКИХ, викладач ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ», поділилася досвідом проходження стажування на базі навчально-практичного центру Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі.
У ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства» триває реалізація соціального проєкту «Равлик в українській кухні» Наталія ГРИШАНОВА, майстер виробничого навчання закладу освіти, презентувала його проміжні результати.