Нас єднає українська мова!

Учнівська молодь закладів професійної (професійно-технічної) освіти області 15 грудня 2021 року завітала до Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну для участі в наймасштабніших українських проєктах у нашій державі та поза її межами – Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

У ІІ етапі конкурсу беруть участь 37 здобувачів освіти із 26 закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Юрій ХАРЛАМОВ, заступник директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, звернувся до учасників мовних змагань із вітальним словом та наголосив: «Захід об’єднав тих, хто любить Україну, рідну мову, шанує творчість відомих усьому світу геніальних митців українського слова – Тараса Шевченка та Петра Яцика». Посадовець запевнив, що здобувачі освіти гідно представлять професійну (професійно-технічну) освіту Сумщини у фінальних етапах конкурсів.

Протягом двох днів юні знавці українського слова виконають завдання різних видів з української мови та творчі роботи з літератури.

Під час заходу для керівників команд заплановано проведення вернісажу творчих ідей і знахідок «Формування у здобувачів освіти на уроках української мови та літератури мотивації до навчальної діяльності та саморозвитку в контексті компетентнісного підходу».

Бажаємо  учасникам успіху, творчої наснаги та яскравих перемог!

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »