Лідери учнівського самоврядування та обдаровані здобувачі освіти – рушійна сила сучасного закладу П(ПТ)О: проведено спільне засідання обласної школи обдарованих учнів та лідерів учнівського самоврядування

«Лідери учнівського самоврядування та обдаровані здобувачі освіти – рушійна сила сучасного закладу П(ПТ)О» – під таким меседжем 22 червня 2022 року проведено спільне засідання 20 учасників обласної школи обдарованих учнів та 26 лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти в онлайн-форматі.
Наталія САМОЙЛЕНКО, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, кандидат педагогічних наук, вітаючи учнівську молодь, побажала учасникам зібрання плідної творчої роботи, розроблення цікавих інноваційних проектів та надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи нові грані наук та лідерські якості.

Сьогодні доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу стали події, викликані збройною агресією рф та оголошенням в Україні воєнного стану. Це вплинуло на звичний спосіб життя кожного з нас, а особливо молоді. Війна і заклад освіти… Поняття несумісні, але сьогодні це реальність. Під час війни заклад освіти стає осередком, що дає змогу учнівській молоді отримувати знання, не втрачати відчуття приналежності до української спільноти, вірити у свої сили та Перемогу України.
У рамках спільного засідання в День пам’яті і скорботи з метою вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні та гібридній війні з рашизмом проведено обласний флешмоб «Україна в огні».
Відкриваючі флешмоб Ірина ГОЛОВАНЬ — волонтер, консультант сімейного подружжя, яка брала активну участь в евакуації містян м. Суми до міста Полтава; з першого дня деокупації Тростянця, Боромлі, Охтирки забезпечували гуманітарну, матеріальну, психологічну допомогу, здійснює підтримку і супровід і сьогодні — поділилася власним досвідом із теми «Волонтер і доброволець: брат за брата»;
Володимир ФІЛІПОВИЧ, викладач предмета «Захист України ДНЗ «Глухівське ВПУ», волонтер, учасник ТРО, організував та проводив підготовку учасників, добровольців ТРО в Регіональному центрі військово-патріотичного виховання, – «Національно-патріотичне виховання – запорука перемоги України в гібридній війні»;
лідери учнівського самоврядування та обдарована учнівська молодь закладів П(ПТ)О презентували власні патріотичні вірші, пісні, роздуми, есе, відеоролики, челенджі з вищезазначеної теми.
Ольга СМОЛЕНКО, Галина ДОКТОРОВИЧ, методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, ознайомили учасників заходу із плануванням роботи школи обдарованих та лідерів учнівського самоврядування в новому навчальному році. Учасники отримали завдання: розробити електронне портфоліо обдарованого учня та лідера учнівського самоврядування до наступного засідання.
Бажаємо всім учасникам миру, творчої наснаги, нових креативних ідей та цікавих проектів! Відбудуємо країну разом!
Слава Україні!
Усе буде Україна!

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »