Педагогічна майстерність у роботі з обдарованими здобувачами освіти в Роменському вищому професійному училищі: проведено онлайн-засідання творчої групи

Кращий педагогічний досвід роботи з талановитими учнями 23 червня 2022 року презентовано адміністрацією, головами методичних комісій Роменського вищого професійного училища під час чергового онлайн-засідання творчої групи (заступників директорів з навчально-методичної, навчально-виховної роботи, методистів закладів П(ПТ)О, методистів НМЦ ПТО у Сумській області).

Кожен заклад П(ПТ)О має свою систему роботи з обдарованими учнями, що розкриває загальні положення, принципи та шляхи розв’язання цієї проблеми. Основні пріоритети щодо організації роботи з обдарованими учнями: запровадження сучасних методик виявлення, навчання, виховання та соціально-педагогічна підтримка таких учнів, пошук альтернативних шляхів ефективної реалізації творчих здібностей обдарованої молоді в усіх сферах життя, популяризація їхніх здобутків. Про підсумки закладу освіти щодо виконання плану заходів щодо роботи з обдарованою молоддю у 2021/2022 навчальному році доповіла Тетяна РУКАВИЧКА, заступник директора з навчально-методичної роботи. Колектив Роменського вищого професійного училища працював за такими напрямами: нормативно-правове, навчально-методичне забезпечення організації роботи з обдарованими учнями, якість та результативність освітнього процесу, кадрове забезпечення та забезпечення соціально-правових гарантій здобувачів освіти.

«У закладі освіти створено умови для роботи гуртків, що забезпечує особливі умови для розвитку і підтримки обдарованої молоді», – наголосила Ірина ГУЛАК, заступник директора з навчально-виховної роботи.

Світлана СОЛОНЕНКО, голова методичної комісії природничо-математичних дисциплін, Олександра НОВАК, голова методичної комісії будівельного профілю, Надія Радчук, голова методичної комісії класних керівників ознайомили учасників заходу зі структурою роботи членів комісій з обдарованими учнями, яка включає всі напрями діяльності: навчання (диференційований підхід у роботі з учнями, дослідницькі та проєктні технології тощо), позаурочна зайнятість (спортивні секції, гуртки художньої самодіяльності, конкурси, олімпіади, робота органів учнівського самоврядування), вдосконалення творчого потенціалу педагогічних працівників (самоосвітня діяльність викладачів і майстрів виробничого навчання, нестандартні форми методичної роботи).

Під час онлайн-спілкування члени творчої групи закладів П(ПТ)О – Ірина МАЛИК, методист ДНЗ «Білопільське вище професійне училище», Тетяна ГРЕЧАНІЧЕНКО, заступник директора з НР, Надія СИДЕЛЬНИК, заступник директора з НВР ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту», Лариса КОРОЛЬОВА, заступник директора з НВР ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей», Любов МАТЯШ, методист ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти», Ірина ПЕЧЕНА методист ДНЗ «Глухівське вище професійне училище», – презентували досвід організації роботи з обдарованою молоддю: здійснення контролю за роботою з талановитими учнями під час організації освітнього процесу; роль методичного кабінету; планування та організація роботи закладу освіти з обдарованими та здібними учнями; сучасні форми та методи роботи з творчо обдарованими учнями тощо.

Ольга СМОЛЕНКО, координатор творчої групи, методист НМЦ ПТО у Сумській області  звернула увагу присутніх на пріоритетні завдання щодо організації роботи з обдарованими учнями у Роменському вищому професійному училищі у 2022/2023 навчальному році: проведення моніторингових досліджень у роботі з обдарованою молоддю, анкетування  та тренінгових занять серед учнів та педагогічних працівників, методичного фестивалю «Творчий викладач – обдарований учень». Підсумки роботи Роменського вищого професійного училища за 2021/2022 навчальний рік буде узагальнено в інформаційно-методичному бюлетені «Калейдоскоп методичних знахідок у роботі з обдарованими учнями».

Бажаємо всім учасникам творчої групи миру, творчої наснаги, нових креативних ідей та цікавих проєктів! Відбудуємо країну разом!

Слава Україні! Усе буде ПТО! Усе буде Україна!

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »