Вступна кампанія-2023 в Україні в умовах воєнного стану

20 січня 2023 року в Міністерстві освіти і науки України відбувся брифінг https://www.youtube.com/watch?v=oiQ7BnG9iRw щодо моделі вступної кампанії у 2023 році в умовах воєнного стану. Для вступу на бакалаврський (магістерський – для медицини) рівень вищої освіти цьогоріч абітурієнтам потрібно буде пройти національний мультипредметний тест (далі – НМТ).

Минулого року вступникам було запропоновано скласти лише обов’язкові предмети. Цьогоріч інструмент оцінювання доопрацьовано. НМТ міститеме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика. Предмет, тестування з якого вступник бажатиме пройти на вибір, він зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ. 

Реєстрація для участі в оцінюванні проходитиме у квітні. Наразі передбачено проведення двох сесій НМТ: основної і додаткової. Основна проходитиме в червні, додаткова – в червні-липні. У додатковій сесії тестування зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії. 

Детальніше про НМТ за посиланням https://testportal.gov.ua/yakymy-budut-vstupni-vyprobuvannya-v-2023-rotsi/

Інфонграфіка НМТ у форматі PDF.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »